Објављен текст : 05.02.2018

Републички секретаријат за јавне политике (РСЈП) и пројекат  PERFORM, у циљу унапређења аналитичког приступа креирању и праћењу јавних политика заснованих на чињеницама и подацима објављују

ПОЗИВ

за избор акредитованих научно-истраживачких организација (института, факултета, универзитета и центара изузетних вредности) које ће спроводити истраживање на одабране теме у области друштвених наука чији ће резултати послужити за креирање, односно спровођење јавних политика у одређеној области

 

Предмет јавног позива је конкурс за спровођење истраживања на теме:

  1.  Модели локалних културних политика као основа за повећање културне партиципације: Министарство културе и информисања, на основу следећих Критеријума за вредновање и оцењивање.
 
  1.  Истраживање узрока нерегистровања и непријављивања туриста и услова пословања пружаоца услуга у угоститељским објектима за смештај: Министарство трговине, туризма и телекомуникација, на основу следећих Критеријума за вредновање и оцењивање.

Конкурс је отворен од 5. фебруара 2018. године до 19. фебруара 2018. године.

Опште услове Позива можете преузети овде, док се о специфичним условима за пријаву истраживања за појединачне теме можете информисати кликом на сваку тему засебно и на припадајућу листу Критеријума за вредновање и оцењивање достављених пријава.

Пројектни задаци представљају саставни део Позива и потребно је да подносиоци пријава испуне опште услове, посебне услове из појединачних пројектних задатака за одговарајућу тему, као и критеријуме за ту тему.

Форму за припрему буџета можете да преузмете овде.

РСЈП и PERFORM тим нуде могућност свим заинтересованима да дођу на информативне сесије о учешћу на овом конкурсу, које ће се одржати 9. фебруара 2018. године у просторијама РСЈП, и то по следећем распореду:

- 10:00 до 11:00 часова биће разматрана тема Министарства културе и информисања: Модели локалних културних политика као основа за повећање културне партиципације

- 11:00 до 12:00 часова, биће разматрана тема Министарства трговине, туризма и телекомуникација: Истраживање узрока нерегистровања и непријављивања туриста и услова пословања пружаоца услуга у угоститељским објектима за смештај.

Молимо потврдите учешће на електронску адресу: perform@rsjp.gov.rs

Такође, овде можете прочитати о најчешћим питањима у вези са Позивом и о одговорима на њих.