Објављен текст : 17.04.2014

 

 

17. април 2014.

 

Нова обука о анализи ефеката прописа, од 20. до 22. маја 2014. године

 

Служба за управљање кадровима већ је најавила почетак реализације Програма за законодавни процес за државне службенике запослене на нормативним пословима који ће трајати од 14. априла до 5. јуна 2014. године. Циљ Програма је пружање подршке запосленима на нормативним пословима у ефикаснијем усвајању знања и вештина које се тичу законодавног процеса као и освешћивање улоге који они сами имају у том процесу.

 

Предавачи ће бити државни службеници који су успешно завршили Обуку предавача за законодавни процес, серију обука одржаних прошле године које су за циљ имале унапређење знања о различитим фазама законодавног процеса као и унапређење тренерских вештина полазника, као и запослени у Агенцији за борбу против корупције. Програм се реализује уз подршку Пројекта за правну реформу (GIZ) и Агенције за борбу против корупције, а састоји се из шест модула.

 

Један од модула је и Анализа ефеката прописа - пут до квалитетних прописа, у оквиру којег ће бити речи о начелима квалитета прописа, методама за оцену квалитета нацрта прописа, као и процедурама, техникама и инструментима за вршење анализе ефеката прописа. Детаљније информације можете видети овде.

 

Тренутно су сва места попуњена, међутим, ако сте заинтересовани за тренинг о анализи ефеката прописа, можете се пријавити на резервну листу на емаил: dragana.aleksic@ria.gov.rs, а ми ћемо Вас накнадно обавестити да ли има упражњених места.