Објављен текст : 18.05.2016

Републички секретаријат за јавне политике у сарадњи са Светском банком, организивао је у кругу високих представника Владе, партнера, колега и пријатеља представљање Пројекта „Конкурентност и запошљавање“, вредног 100 милиона долара, који ће се у Републици Србији спроводити у наредне три године.

Била је то прилика да се, осим стручне и шира јавност, упозна са циљевима Пројекта Светске банке, односно реформама јавних политика пре свега у области науке, запошљавања и подстицаја индустрији и извозу.

О Пројкту Competitiveness and Jobs -  који ће помоћи у креирању нових послова, отварању нових радних места и побољшању окружења за инвеститоре,  говорио је Тони Верхеијен, директор канцеларије Светске банке у Србији, (енг Tony Verheijen -  Country menager the World Bank Office Republic of Serbia).

Пројекат који ће спроводити  више министарстава: Министарство привреде, Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања са Националном службом за запошљавање, Министарство просвете, науке и технолошког развоја у координацији са Фондом за иновациону делатност, има и хоризонталну димензију -унапређење управљања јавним политикама, које су засноване на чињеницама и анализама, а коју спроводи Републички секретаријат за јавне политике.

О новом приступу у креирању јавних политика у области  науке, истраживања, иновација и труду које ће у наредном периоду уложити Мнистартсво просвете, науке и технолошког развоја говорио је министар Срђан  Вербић.

У духу симболочног обележевања друог рођендана РСЈП, Јасна Атанасијевић,  в.д. директора Секретаријата, поделила  је са званицама ентузијазам у погледу даљег јачања система за анализе и координацију јавних политика у оквиру државне управе.

 

Представљање пројекта  - Клуб посланика - Тонски и видео запис http://www.tanjug.rs/full-view.aspx?izb=246706

Укратко о Пројeкту - PDF Информација о Пројекту

Детаљније  на сајту Светске банке http://www.worldbank.org/projects/P152104?lang=en

О раду и улози Републичког секретаријата за јавне политике 

PDF БРОШУРА О НАМА  на српском језику 

PDF БРОШУРА О НАМА на енглеском језику