Објављен текст : 17.03.2017

Иновационо предузетништво у дигитално доба – назив је панел дискусије која је изазвала значајну пажњу на Копаоник Бизнис Форуму (КБФ).

Подсетивши на глобални светски тренд – 4. индустријску револуцију, односно дигиталну еру и шансе које она нуди за паметан раст привреде - др Јасна Атанасијевић, члан председништва Савеза економиста Србије и директор Републичког секретаријата за јавне политике, у улози модератора  - угостила је искусне представнике иновационог предузетништва, привреднике и специјалног госта  - господина Шукија Глајтмана, који се сматра зачетником иновационо технолошког бума Израела. Искуство израелског стручњака потврдило је да иновационо предузетничке амбиције морају имати подршку државе, баш како је то било и у Израелу.

Питања и теме где су шансе Србије да искористи своје таленте и знање, употреби науку и истраживања у корист паметног привредног раста, да се прилагоди новим тржиштима иновационих технологија, обезбеди лакши пут од идеје до одрживог бизниса као плод научно истраживачког рада – представили су учесници панела: професор Владимир Црнојевић  - Институт Биосенса Нови Сад, Гордана Даниловић Грковић,  генерална директорка - Пословно технолошки инкубатор техничких факултета Београд,  Зоја Кукић уредница и ауторка - Старт ИТ,  Бранко Миладиновић - суоснивач и директор Нордеус Београд,  Невен Тубић – оснивач стартап компаније која развија  пешачки прелаз -„паметну зебру“.

 

Владин савет за ИТ уз подршку тима за Иновационо предузетништво који се формира под окриљем пројекта  Светске банке „Конкурентност и запошљавање“, заокружиће мере подршке и политика у ИТ сектору и пратити реализацију ових мера. 

 Панел дискусију о Иновацијама и предузетништву у дигиталној ери, у целини можете видети овде